De klankschalen kelder

FaceBook de Klankschalen kelder    Website De klankschalenkelder

 

Klankschalen.  

In de klankschalen kelder hebben we klankschalen en kloppers in diverse prijsklasse, ze zijn privé en in alle rust uit te proberen in de daarvoor ingerichte middeleeuwse kelder. Het is geen probleem om uw eigen schalen mee te nemen om goed te kunnen vergelijken.

 

De Magie van Klank;

Klankschalen zijn metalen schalen uit het Himalayagebied. Hun oorsprong gaat wel 1000
jaar terug, ze werden in die tijd gebruikt bij ceremonies en als offerschaal in tempels.
Tegenwoordig worden klankschalen gebruikt als unieke klankinstrumenten die een rijkdom aan klanken en boventonen laten horen.
De mooie serene klanken geven ontspanning. Je kunt je er makkelijk door mee laten
nemen, even de dagelijkse beslommeringen loslaten.

Onze klankschalen worden nog door bekwame ambachtslieden op een ambachtelijke authentieke wijze met de hand gesmeed. De hamerslagen zijn nog te zien in de schalen.

BIJONS liggen ook kloppers in diverse soorten en maten, de combinatie van klopper en klankschaal vormen samen de klank, het is dus belangrijk om diverse combinaties te proberen voor u een keus maakt.
Door het gebruik van verschillende kloppers kun je meer uit je  klankschaal halen.
Ook als je maar 1 klankschaal in je bezit hebt, kun je met behulp van diverse kloppers heel veel soorten tonen uit de schaal halen.

Mythe.
Er is een mythe die zegt dat klankschalen zeven metalen zouden bevatten ( goud, zilver, koper, kwik, tin, lood en ijzer ) welke verband houden met de elementen. Dit verhaal kan men op vele sites lezen en de meeste nemen het voor waar aan.

Op de Engelstalige Wikipedia vond mijn leverancier een verhaal van iemand die er kritisch naar heeft gekeken. Na metaalonderzoek is gebleken dat klankschalen gemaakt zijn van koper en tin, welke” Bell metal bronze”genoemd wordt.

Nieuwsgierig geworden door dit artikel heeft onze leverancier metalurgischonderzoek laten doen aan zowel oude als nieuwe klankschalen. Ook in dit onderzoek werd bevestig dat er welles waar en heel klein percentage aan zink, lood, ijzer, aluminium en nikkel inzit (1-2%)
Maar van de zeven elementen die men steevast noemt is geen sprake. Maar uiteindelijke gaat het ook om de klank en niet om de verhalen, maar het is toch goed om te weten.

Om u een indruk te geven van onze kelder, hieronder wat foto’s. U kunt hier privé en op uw gemak een keuze maken tussen alle klankschalen en kloppers.

kelder 1
kelder 2
kelder 3
kelder 4

Wind-chimes.

Wind-chimes van de beste merken o.a Koshi en Zaphir.

Evenals de klankschalen zijn ze in alle rust te beluisteren. Ervaar het magische geluid en voel de ontspanning.


 

 

  null

 

 

Geef een reactie