Bunzlau Castle servies en textiel

Bunzlau Castle . 

BIJONS is een officiële leverancier van Bunzlau Castle serviezen en textiel, alle gangbare decors kunnen we leveren of bestellen.


Bunzlau Castle serviezen zijn met veel liefde en zorg gemaakt, puur handwerk.

In de Middeleeuwen (16e eeuw) zijn in de Poolse stad Boleslawiec boeren begonnen met het vervaardigen van aardewerk omdat het in de winter te koud was om buiten te werken. Met stempels gemaakt van rauwe aardappelen die zij dompelden in natuurlijke kleurstoffen maakten zij verschillende motieven. De eerste ontwerpen zijn geïnspireerd op de pauwenveer (Peacock) en bestond uit grote stippen in kobaltblauw, salie groen en ferro-rood en bruin. Het aardewerk bestond destijds voornamelijk uit kruiken en tafelgerei versierd met een reliëf, dat aangebracht werd met witte klei.

`Peacock` is het meest herkenbare decor van het servies en wordt nu nog steeds in de regio van Boleslawiec gemaakt. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werden nog meer kleurrijke decoren toegevoegd.

Hoe wordt het aardewerk gemaakt?
Pools aardewerk wordt gevormd uit witte klei van de hoogste kwaliteit. Elk stuk servies wordt tweemaal gebakken op een temperatuur van meer dan 1250 graden Celsius, waardoor het zo hard als steen wordt. Dit intensieve bakproces zorgt voor zeer duurzaam aardewerk en is daardoor geschikt voor gebruik in de oven, magnetron en vaatwasser. Laat het aardewerk echter nooit in contact komen met open vuur en zet het niet direct uit de vriezer in de voorverwarmde oven.De speciaal opgeleide kunstenaars gebruiken lood- en cadmiumvrije kleurstoffen en glazuren en brengen met behulp van natuurlijke zee sponzen de patronen en ontwerpen op de serviezen aan.

Meer exclusieve ontwerpen worden met een penseel  op het aardewerk geschilderd. Deze stukken worden aangemerkt als Unikat.

 

nullnull

Bunzlau Castle producten hebben altijd een pure “look & feel” en zijn jarenlang te gebruiken. We proberen een bepaalde samenhang tussen de producten te creëren, zodat ze een familie van elkaar worden. Vele liefhebbers zijn gaandeweg de Bunzlau Castle producten gaan verzamelen. Zij beleven dagelijks plezier aan de toepassing van de vele voorwerpen in de keuken, op tafel en natuurlijk buiten op het terras. Zij hebben ontdekt dat de producten van Bunzlau Castle heel goed samengaan met de hedendaagse wensen als het gaat om duurzaamheid, kwaliteit, authenticiteit en gebruikersgemak.


Bent u al overtuigt? Kom in onze winkel kijken wij helpen u graag verder. Wat we niet op voorraad hebben kunnen we bestellen, goed verpakt verzenden is ook geen probleem.
null
Het aardewerk, dat de basis voor het servies vormt, wordt uitsluitend vervaardigd van mineraalrijke, ruwe klei. De artikelen worden op 1300 graden gebakken en met de hand gedecoreerd. Bunzlau Castle servies mag met recht ‘handgemaakt’ worden genoemd: slechts enkele machines, waaronder een mengmachine en de oven worden dagelijks gebruikt voor de productie van het ‘kale’ aardewerk. Door het gebruik van kleine sponzen stempeltjes en fijne penselen, in handen van vakbekwame mensen, wordt ieder product uniek. Ieder jaar wordt de huidige collectie aangevuld door vier nieuwe decoren. Ontdek het handgemaakte servies hier en bekijk de nieuwste decors.

Bekijk hier een  filmpje over hoe het servies wordt gemaakt.

 

Het Bunzlau Castle textiel is gemaakt van 100% katoen en wordt op ambachtelijke wijze geweven.
Choose Your Textiel Decoration


null
Hiermee geeft u uw keuken een authentieke en frisse uitstraling. Zo kunt u genieten van de theedoek, handdoek en de ovenwant die tevens ook de functie van de pannenlap vervult. De collectie is verkrijgbaar in zes verschillende Bunzlau Castle decoren en zes kleurvarianten; Royal Blue, Dark Blue, Light Blue, Sand, Yellow en Grey. Ontdek de ambachtelijk geweven textielcollectie BIJONS in Doesburg.

Bunzlau Castle ontwerpt textielcollecties voor het Rijksmuseum; Bunzlau Castle for Rijksmuseum.

null
De Bunzlau Castle for Rijksmuseum collectie richt zich op drie kunstwerken die in samenwerking met Mariëtte Wolbert, een opkomende textieldesigner, zijn vertaald naar thee-handdoeken. De collectie wordt onderverdeeld in drie ontwerpen; Delfts Blauw, gebaseerd op de wereldberoemde delfts blauw werken uit de 17de eeuw. Cuypers, geënt op de architectuur van Pierre Cuypers die het Rijksmuseum in 1885 voltooide. En de Tulip van Marrel, geïnspireerd op Jacob Marrel’s tulpen. De Bunzlau Castle for Rijksmuseum collectie is verkrijgbaar in diverse kleuren. Bunzlau Castle produceerde de thee-handdoeken in Portugal en heeft al meerdere textielcollecties in het land vervaardigd. De textiel is op ambachtelijke wijze geweven door specialisten. De collectie is binnenkort verkrijgbaar bij  het Rijksmuseum en natuurlijk BIJONS in Doesburg.

  

  

  

 

Geef een reactie