BIJONS in Doesburg aan de IJssel

Kom BIJONS het mooie Hanzestadje bezoeken, slenteren door de pittoreske straatjes of lekker genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terrasjes.


null

nullnullnullnull

Vergeet ook de bezienswaardigheden niet, de vele Galeries, de mosterd fabriek of lekker wandelen rond Doesburg over de best bewaarde linies van Nederland.

null

Gildehofje

null

Ingang Gildehof

nullnull

Het Gildehofje, het pas gerestaureerde Arsenaal en het wereldberoemde Lalique museum  klik  zijn zeker een bezoek waard.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te bewonderen in onze mooie Hanzestad.

 

null

Het Arsenaal

null

Het Arsenaal


Kijk op de site van de VVV  Klik

 

Kom eens langs en bekijk onze mooie Hanzestad met eigen ogen.

De Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland. Eetcafé Caldo e Freddo, het gezelligste terras van Doesburg http://www.caldoefreddo.nl/ http://www.waagdoesburg.nl

  

Ook wij van BIJONS kado verheugen ons op uw komst.

Op de onderstaande foto ziet u onze winkel aan de Kerkstraat 10, direct naast Delikasa een goede delicatessenwinkel. Delikasa

 

Extra informatie
Doesburgs-geheime-schat (klik op de tekst)

Bij het woord ‘Hanzesteden’ komen u ongetwijfeld allereerst beelden voor de geest van monumentale koopmanshuizen, vestingwerken, historische straatjes. Een roemrijk verleden, weerspiegelt in het leven van alledag. Tijdens uw dwaaltochten door de Hanzesteden zult u echter vaak een reeks verrassende winkeltjes ontdekken. Ontdekkingen die zullen bijdragen aan een geslaagd dagje ‘Hanze‘.

 Ontstaan uit de samenwerking tussen een aantal Noord Duitse kooplieden groeide het Hanzeverbond in de 14de en 15de eeuw uit tot een machtige economische factor. Het beschermen van de aangesloten handelslieden en het uitbreiden van de handel waren haar voornaamste doelen. Lijfsbehoud in de breedste zin van het woord stond voorop in deze handelsgemeenschap.

 Het Hanzeverbond wist door het bundelen van haar belangen gunstige privileges te verwerven. Bovendien wist de individuele koopman zich beschermd tegen de grillen van feodale leenheren. Uitwisseling van kennis en informatie was bovendien een belangrijke bijkomstigheid. In haar glorietijd kende het Hanzeverbond maar liefst 150 leden, vooral in Duitsland en Nederland maar ook in Scandinavië, Polen, Vlaanderen, tot in Spanje en Portugal toe.

Geef een reactie